nedjelja, 21. svibnja 2017.

srijeda, 10. svibnja 2017

NACIONALNI PARK KOLI



Danas smo posjetili Nacionalni park Koli koji je gotovo cijeli pod snijegom i nalazi se oko šezdesetak kilometara od Joensuua.

Koli je bio dio Karilidskih planina koje su bile visoke gotovo kao Himalaja prije 1,9 milijardi godina. Najviši vrh nalazi se danas na 347 metara nadmorske visine. Lokalno pivo ima zbog toga naziv "347". Početkom dvadesetog stoljeća bio je najposjećenije mjesto u Finskoj zbog prekrasnog krajolika.

Prekrasni pogledi na zaleđeno jezero, šumski puteljci prekriveni bijelim pokrivačem iskoristilI smo za fotografiranje. Priroda u kojoj smo danas boravili doista je prekrasna.





"DOMAĆICA " keksi na vrhu planine KOLI










  




Nakon uzbudljive šetnje skliskim šumskim puteljcima zajednički smo ručak iskoristili za izmjenjivanje mailova, faceebook profila s ciljem buduće zajedničke suradnje. Velik broj sudionika ovog usavršavanja dijeli lijepa mišljenja i iskustva s RH.Dogovorila sam brojne suradnje za buduće projekte (KA2) i job shadowing s kolegicom iz Belgije. Cijelo smo poslijepodne iskoristili za izmjenjivanje iskustava i ideja te na planiranje različitih projekata koje bismo voljeli realizirati u narednim godinama.

Nema komentara:

Objavi komentar