srijeda, 17. svibnja 2017.

Sharing Landscapes Santorini / Greece

4. DAN
Odlazimo u posjet lokalnom farmeru koji živi nedaleko grada i na svojoj zemlji uzgaja sve što mu je potrebno. Ima nešto malo životinja, vinograd, nasade pistacija, povrtnjak, maslinik...
Prilika za prikupljanje fotografija za naš tjedni zadatak i kušanje lokalnih proizvoda.
Danas smo se sami trebali pobrinuti za ručak. U malom obiteljskom restoranu ulazimo u kuhinju i pripremamo jela prema zadanim receptima: grčku salatu, tzatziki umak, povrtni lonac, piletinu u Santo vinu i desert s rižom. Tijekom kuhanja koristimo se Bambusa aplikacijom koja je u biti prijenos uživo. No, svaki snimak se posprema i ostaje zapisan na stranici tako da se i kasnije može pogledati.

I na kraju uživanje u hrani koju smo uz druženje, šalu, učenje sami priredili...
I trebali smo se dobro najesti jer nas je poslije podne čekao dug put do susjednog naselja koji se nalazi na susjednom brežuljku udaljenom "samo"nekih 8 km. I sve to pješice kozjom stazom!
Nema obilaska bez zadatka, pa nas je i tu čekao slijedeći: odgovoriti na 5 zadanih pitanja snimajući kratke filmove. Za odgovore smo mogli pitati prolaznike, mještane ili sami dati odgovor ako smo dovoljno pažljivo slušali našeg vodiča. Jako zanimljiv zadatak u kojem je bilo puno smjeha, hodanja, potrage za osobama koje bi nam mogle dati točne odgovore.
I na kraju dana skoro uspješan zalazak sunca uz divnu ekipu.





Nema komentara:

Objavi komentar