utorak, 16. svibnja 2017.

Sharing Landscapes Santorini / Greece

3. DAN
Nakon doručka odlazimo u grad Fira u posjet privatnom Etnografskom muzeju. Tijekom obilaska saznajemo puno toga o običajima ljudi kroz povijest, kako su i gdje živjeli, čime su se hranili , kako su pripremali hranu..





Slijedi zadatak za grupu: pronaći predmet u muzeju koji se koristi samo na otoku, napraviti kratki opis toga predmeta, pretvoriti ga u code uz pomoć QR Makera.
Nakon obavljenog zadatka code svake grupe se ispisuje te se kartica postavlja kraj odabranog predmeta kako bi svi mogli uz pomoć QR Readera pročitati ostale uratke. Izuzetno zabavan i zanimljiv način učenja izvan učionice. Mislim kako će mi ovaj alat biti jedan od omiljenijih u nastavi.
Drugi dnevni zadatak čeka nas u gradu Oia. Uz pomoć knjižice s uputama izrađujemo fotografije o gradu. Tražimo simbole, različite materijale, kontrast, boje, svjetlosne efekte....
Rezultat svega toga spajamo u cjelinu pomoću Adobe spark aplikacije uz korištenje Adobe voice-a.

Ostatak večeri prolazi u išćekivanju poznatog zalaska sunca na otoku, koji nikako nismo smjeli propustiti. No, nebo nije tako htjelo. Naoblačilo se i zalazak sunca smo prepustili nekom novom danu i novom mjestu.



Nema komentara:

Objavi komentar