ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Structured Eduucational Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in Iceland

23.travnja 2018.
ponedjeljak


Jutro započinjemo radno na Haskoli Island/ University of Iceland.Plenarna predavanja održali su  zamjenica ravnatelja prof.Erla Ragnarsdotir (povijest Islanda) i 



Cilj im je bio upoznavanje sudionika s islandskim obrazovnim sustavom i povijesti Islanda.Saznali smo da je osnovno obrazovanje koncipirano tako da počinje u šestoj godini te je za sve učenike obavezno do 16 -te godine.
Predškolski odgoj traje od 2-5 god., osnovna škola 6-12 god.,srednja škola 12-16.god. visoko obrazovanje 16-18.god.,nakon toga Uneverizeteti.

Obrazovni sustav temelji se na 6 ključnih područja
1. Pismenost
2.Održivi razvoj
3.Kreativnost
4.Kvaliteta života,zdrastveni odgoj
5.Građanski odgoj
6.Jednakost


Nakon predavanja na University of Iceland imali smo vrijeme za skupljanje doživljaja,podataka i fotografija za osobni portfolio. Stoga smo odlučili posjetiti Muzej PERLAN,interaktivni muzej o glečerima sa simulacijom pravog glečera u kojem je temperatura -10.Ova crna crta koja se vidi u pukotini leda je ostatak lave. U muzeju sam napisala dojmove o viđenom. Na vrhu se nalazi skybar 360 stupnja sa kojeg se proteže pogled na cijelo Reykjavik i okolicu. Sama zgrada izvana nalik je na veliki Iglu.




Nema komentara:

Objavi komentar